Voleo bih da budem na email listi
    Vesti
POSLEDNJE VESTI

Geneko Remote Access rešenja za daljinski pristup IT resursima

U situaciji otežanog poslovanja izazvanoj vanrednim okolnostima neophodno je osigurati kontinuitet poslovanja i pružanja usluga, odnosno omogućiti daljinski pristup IT resursima kompanije i bezbedan rad od kuće. Geneko nudi rešenja za uspostavljenje daljinskog pristupa IT resursima koja zaposleni mogu lako primeniti bez posebnog predznanja o informacionim tehnologijama.

Laserski 1D bar-kod čitač

Laserski čitač za efikasno skeniranje linijskih bar-kodova namenjen je za rad sa fiskalnim kasama Geneko kao i kasama drugih proizvođača i drugim uređajima.


 

Serija brzih industrijskih celularnih rutera Geneko GWRI

 

Geneko Trusted platforma na Embedded World-u 2019

Geneko je osmi uzastopni put učestvovao na najvećem svetskom događaju koji se bavi embedded tehnologijama – sajmu Embedded World od 26. do 28. februara 2019. godine u nemačkom gradu Nirnberg. Na svom štandu 3-523 u hali 3, među više od hiljadu izlagača iz 52 zemlje prikazao je rezultate sopstvenog istraživanja, razvoja i proizvodnje u svetu M2M tehnologija.
 
Geneko je stavio fokus na potpuno novu Trusted platformu koja omogućava end-to-end sigurnost podataka u Internetu inteligentnih stvari, tj. Internet of Things. Sigurnonost je ugrađena na tri nivoa: hardverska sigurnost uređaja, sigurno izvršavanje aplikacija i sigurna komunikacija i prenos podataka.
 
Geneko Trusted PlatformGeneko je implementirao Trusted platformu u svoj GWG-T Gateway sa sledećim sigurnosnim komponentama:
 
  • Hardware Root of Trust
  • Tamper proof protection
  • OS rutera se izvršava u kriptovanoj RAM memoriji
  • Kripto-ključevi se nalaze u procesoru
  • Sigurni komunikacioni protokoli sa snažnom enkripcijom
 
GWG-T Gateway zasnovan na Trusted platformi je premijerno predstavljen na sajmu.
GWG-T je kompaktno i ekonomično komunikaciono rešenje koje omogućava prenosa podataka preko 3G/4G LTE mobilne mreže. Namenjeno je za fiksne i mobilne M2M primene i raspolaže brojnim opcijama za povezivanje: Ethernet, RS-232, RS-422/RS-485, USB, 1-Wire, 2/2+1/1 digitalni ulazi/izlazi, analogni ulaz.
 
Bili su prezentovani i ostali profesionalni i industrijski celularni ruteri sa širokim mogućnostima povezivanja, velikim brzinama prenosa i proširenim opsegom napajanja od 9 do 36 VDC:
 
 
Posetioci štanda su mogli da prisustvovuju demonstraciji GWG Gateway uređaja u industrijskom okruženju za povezivanje PLC sa SCADA sistemom preko mobilne mreže i VPN tunela, kao i demonstraciji Fox FMS sistema za GPS praćenje vozila i upravljanje voznim parkom koji je baziran na novoj generaciji AVL uređaja za praćenje vozila Fox Lite sa preciznim GPS/GLONASS lociranjem vozila, velikom brzinom pristupa Internetu (max. 7.2 Mbps) i velikom pouzdanošću.
 
Štand Geneka je zabeležio visoku posećenost gde su posetioci mogli da diskutuju o budućim projektima i rešenjima za koje su pokazali interesovanje. 
 
Zaključujući još jedan uspešan Embedded World sajam, unapred se radujemo novom susretu za godinu dana!
#

Copyright © Geneko 2020 | website by Urban dizajn