Voleo bih da budem na email listi
    Ostali proizvodi   Sistemi za identifikaciju Virdi   Uređaji za identifikaciju Virdi
Uređaji za identifikaciju Virdi
Evidencija radnog vremena

Excellent SME Sertifikat

Partneri

Huawei

Gemalto Centirion

Olivetti

 

Uređaji za identifikaciju Virdi

Primena

 

Elektronska identifikacija je već duži niz godina u upotrebi kako na svetskom tako i na domaćem tržištu i pokazala je značajne prednosti u odnosu na stare načine identifikacije poput brave i ključa. Svi elektronski sistemi zaštite prostora i objekata zasnivaju se na pouzdanoj identifikaciji osobe koja želi da pristupi tom prostoru ili objektu. Pored toga oni mogu da evidentiraju svaku pojedinačnu identifikaciju, čime se otvara sasvim novo polje primene. Glavni akcenat je upravo na povezivanju sistema za kontrolu pristupa sa sistemom za evidenciju radnog vremena zaposlenih kao jednoj od najkorisnijih integracija.

 

Iskustva stečena korišćenjem sistema za identifikaciju potvrdila su da uvođenje ovakvih sistema doprinosi modernizaciji i efikasnosti rada preduzeća, organa državne uprave i ostalih institucija. Uvođenjem ovog sistema otklanjaju se dosadašnji problemi radne discipline i neefikasne evidencije radnog vremena putem elektromagnetnih kartica ili upisivanja u knjige za evidenciju. Već samo postojanje pouzdanih uređaja za registraciju zaposlenih ima pozitivan učinak.

 

Upotreba uređaja je jednostavna i zaposleni vrlo brzo stiču rutinu. Dovoljno je da korisnik približi beskontaktnu karticu uređaju ili otkuca svoju šifru i prisloni prst na optički senzor. Ako je identifikacija bila uspešna, automatski se prijavljuje dolazak, odnosno odlazak sa posla. U slučaju da korisnik želi da registruje službeni izlazak ili neki drugi događaj, treba još da pritisne određeni funkcijski taster. S obzirom na starije sisteme za identifikaciju kod kojih je proces prepoznavanja i registracije trajao pet i više sekundi, sistemi Virdi donose značajno skraćenje vremena pošto registracija traje manje od jedne sekune. Brzina identifikacije je naročito važna kod velikih preduzeća i institucija da bi svi zaposleni mogli da se registruju bez zadržavanja.

 

Uređaji

 

Uređaji renomirane marke Virdi upotrebljavaju se za kontrolu prisustva zaposlenih i posetilaca, a takođe i za kontrolu pristupa važnim prostorijama. Identifikacija osoba koristi tehnologiju prepoznavanja otiska prsta, RF (radio frekventne) ili SC (SmartCard) kartice i lozinke. Svaki od navedenih metoda ima svoje prednosti, a korisnik može izabrati samo jedan metod ili različite kombinacije.

 

Metod prepoznavanja otiska prsta je posebno pouzdan biometrijski metod, pošto koristi otisak prsta kao jedinstveno obeležje svake osobe što isključuje moguće manipulacije. Fingerprint uređaji rade na principu skeniranja i memorisanja otiska prsta i njegovog upoređivanja sa prstom prislonjenim na optički senzor. Čuvanje informacije o nečijem otisku prsta je relativno jednostavno i jeftino. Preciznost prepoznavanja se može podešavati na više sigurnosnih nivoa u zavisnosti od bezbednosnih zahteva korisnika.

 

Mo​deli

 

  • Virdi AC 1000
  • Virdi 3000
  • Virdi 4000
  • Virdi 400FP – pametna brava

 

Pogledajte sajt proizvođača: www.virditech.com

 

 

 

 

Želeo bih da budem na GENEKO email listi
Molimo unesite slova onako kako su prikazana

Copyright © Geneko 2020 | website by Urban dizajn