Voleo bih da budem na email listi
    M2M Tehnologija
POSLEDNJE VESTI

Snižena cena kase SuperCash Plus

Nabavite vrhunsku fiskalnu kasu SuperCash Plus za 150 € + PDV. Ovo je jedna od najpouzdanijih kasa na tržištu. Ne plaća se licenca za LPFR.

Geneko POS štampači GPP-60 i GPP-80

Geneko POS štampači za sva prodajna mesta koja koriste računar za izdavanje fiskalnih računa. Povezivanje preko USB-a, brzina štampe 100-160 mm/sec, automatsko sečenje papira...


 

Serija brzih industrijskih celularnih rutera Geneko GWRI

 

M2M Tehnologija

M2M ili Machine-To-Machine tehnologija je jedna od najbrže rastućih tehnologija današnjice. Ona predstavlja žičani i/ili bežični prenos, analizu i procesiranje podataka između različitih uređaja preko komunikacionih mreža. U suštini, radi se o povezivanju industrijske opreme, vozila, bankomata, prodajnih mesta, i sl. koji automatski međusobno komuniciraju putem Interneta. Uprošćeno, M2M tehnologija predstavlja automatsku razmenu podataka između mašina i uređaja.

 

 

Šta je M2M sistem i kako on funkcioniše?

 

M2M sistem je skup tehnologija koje omogućavaju uređajima da međusobno komuniciraju putem žične ili bežične mreže. Suštinu sistema čini prikupljanje raznovrsnih podataka sa senzora i različitih uređaja, kao i njihov prenos nazad na obradu u cilju donošenja odluke i sprovođenja određene akcije.

 

Čak i uobičajen M2M sistem koji se sastoji od nekoliko komponenata može biti veoma složen, što zavisi od potreba korisnika. Međutim, najveći broj ovih sistema se može raščlaniti na pet osnovnih delova: (1) uređaj na udaljenoj lokaciji, (2) udaljeni M2M uređaj, (3) komunikaciona infrastruktura, (4) hosting jedinica za obradu podataka i (5) korisnički interfejs za pristup podacima i njihovu obradu i analizu.

M2M System - How it works

M2M sistem - kako funkcioniše

 

 

M2M tehnologija je u velikoj ekspanziji jer se u najvećoj meri oslanja na bežičnu komunikaciju koja je omogućena od strane postojeće, već razvijene globalne telekomunikacione infrastrukture – GSM, UMTS, HSPA, HSDPA i LTE mreže koje obezbeđuju komunikaciju na veoma nepristupačnim lokacijama. Uz pomoć ove tehnologije, „pametni“ uređaji poput celularnih rutera ili GPRS terminala se mogu programirati tako da se prilagode različitim stanjima uređaja koje opslužuju i adekvatno reaguju.

 

 

Prednosti

 

 1. Stalna veza sa uređajima i na udaljenim lokacijama
  Budite u vezi sa svim vašim uređajima na udaljenim lokacijama u svakom trenutku. Bez obzira da li je vreme godišnjih odmora, vikend, dan ili noć – možete pristupiti svojim uređajima i mašinama kad god poželite.

 2. Centralizovano upravljanje udaljenim uređajima
  Veoma podesno u slučajevima gde postoji ograničen pristup uređajima, ili kada je veoma teško pristupiti lokaciji za lokalnu intervenciju na opremi.

 3. Nadzor udaljenih uređaja u realnom vremenu i identifikovanje kritičnih događaja
  Praćenje trenutnih statusa uređaja i njihovog okruženja nikada nije bilo lakše. Ovo je veoma korisno u slučaju automatskog praćenja statusa uređaja i važnih događaja uređaja, izveštavanja i trenutnog alarmiranja u slučaju kritičnih događaja, vanrednih situacija i slično. Takođe, jedna od glavnih prednosti M2M tehnologija je mogućnost da korisnik definiše kriterijume za podešavanje uređaja i daljinsko upravljanje.

 4. Optimizacija i automatizacija procesa
  Izvršenje adekvatne akcije na bazi kritičnog događaja je jedna od glavnih uloga M2M sistema. Ukoliko želite da definišete zadatak poput praćenja statusa i definisanih parametara uređaja, merenja i identifikacije važnih događaja ili slanje komande putem SMS-a – M2M tehnologija to čini za vas sa lakoćom.

 

 

Osnovni prinicip M2M povezivanja je sinergija: celina sistema ima veću vrednost od prostog zbira njegovih delova. Ključna odluka u izradi M2M sistema je odabir pravih komponenata i njihovo postavljanje na odgovarajuća mesta. Ključna vrednost sistema je autonomna komunikacija između uređaja, automatska evaluacija podataka i stvaranje dodatne vrednosti za korisnike koje rezultira povećanjem njihove efikasnosti i produktivnosti.

 

 

Geneko M2M proizvodi i rešenja

 

Geneko ima širok portfolio proizvoda koji koriste M2M tehnologiju.

 

Geneko GWR celularni ruteri su vodeći proizvodi iz širokog asortimana M2M proizvoda. Mnoge uspešne implementacije celularnih rutera i ostalih uređaja u raznolikom okruženju potvrđuju njihov kvalitet i pouzdanost.

 

Geneko GWR celularni ruteri su našli svoju primenu kod povezivanja bankomata, video nadzora i „pametnih“ rešenja u energetskom sektoru. Serija rutera GWG 3G/4G Gateway je kompaktno i ekonomično komunikaciono rešenje malih dimenzija za prenos podataka preko 2G/3G/4G LTE mreža. Koristi se za brojne M2M primene poput prikupljanja podataka, daljinskog nadzora i kontrole saobraćaja. Serija Geneko industrijskih celularnih rutera je posebno dizajnirana za proširenje postojećih industrijskih mreža, daljinsku telemetriju i akviziciju podataka u teškim uslovima. Serija GWR High Speed celularnih rutera sa ADSL i Wi-Fi funkcionalnostima dodatno pospešuje efikasnost i proširuje mogućnosti korišćenja umreženih uređaja. Sve serije rutera omogućavaju brz prenos podataka uz veoma nizak nivo kašnjenja uz niz prednosti kao što su: podrška za dve SIM kartice, WAN podešavanja, Serial-to-IP funkcionalnost, prilagodljiv korisnički interfejs i drugo.

 

Pored pomenutih uređaja, Geneko proizvodi i druge M2M proizvode među kojima i Fox uređaje za satelitsko praćenje vozila, fiskalne uređaje i Sales Data Controller (SDC) - robusno rešenje dizajnirano da obezbedi vezu fiskalne kase, štampača ili POS sistema sa serverom Poreske uprave preko celularne mreže.

 

Detaljne informacije:

 

Copyright © Geneko 2024 | website by Urban dizajn