Voleo bih da budem na email listi
    4G tehnologija
POSLEDNJE VESTI

Snižena cena kase SuperCash Plus

Nabavite vrhunsku fiskalnu kasu SuperCash Plus za 180 € + PDV. Ovo je jedna od najpouzdanijih kasa na tržištu. Ne plaća se licenca za LPFR.

Geneko POS štampači GPP-60 i GPP-80

Geneko POS štampači za sva prodajna mesta koja koriste računar. Povezivanje preko USB-a, brzina štampe 100-160 mm/sec, automatsko sečenje papira...


 

Serija brzih industrijskih celularnih rutera Geneko GWRI

 

4G tehnologija

4G tehnologija je četvrta generacija mobilne telekomunikacione tehnologije. Kao naslednica 3G tehnologije, njen zadatak je da obezbedi veće brzine protoka podataka i na taj način omogući da se preko mobilnih mreža mogu u potpunosti realizovati usluge poput IP telefonije, video konferencija, mobilne televizije u HD kvalitetu, cloud computing-a i mnogo toga drugog.

 

Začetak 4G tehnologije seže u 2007. godinu kada je u Južnoj Koreji pokrenut WiMAX standard ove tehnologije, da bi dve godine kasnije u skandinavskim zemljama u upotrebu krenuo i LTE (Long Term Evolution) standard.

 

4G tehnologija ima propisane standarde od strane Međunarodne telekomunikacione unije (ITU) od kojih su najvažniji oni koji propisuju da se ona mora zasnivati isključivo na IP packet switching-u i IPv6 protokolu koji će premostiti limitiranost prethodnog IPv4 protokola u vezi dodeljivanja IP adresa rastućem broju mobilnih uređaja.

 

Pokrivenost signalom 4G mreže je još uvek značajan problem čak i u razvijenim zemljama pa su korisnici uglavnom ograničeni na urbane sredine i glavne putne pravce. Bazne stanice 4G mreže su uglavnom locirane u gusto naseljenim područjima pa se izvan tih područja prenos podataka može ostvariti uglavnom preko 3G ili 2G mreže.

 

Kao što je već rečeno, osnovna prednost 4G tehnologije nad svojim prethodnicama je u brzini prenosa podataka. Pomoću 4G mreže korisnik može ostvariti brzine koje su na nivou žičanog broadband pristupa, bilo da je reč o DSL ili optičkoj vezi. Na taj način lokacijska ograničenja postaju gotovo u potpunosti eliminisana.

 

Osnovni razlog superiornosti 4G mreže u brzini prenosa podataka nad prethnodnim generacijama mobilnih tehnologija leži u OFDM tehnologiji koja omogućava da se značajno veća količina podataka „ugura“ u isti opseg radio frekvencije. Uz to, 4G mreža značajno redukuje latenciju i smetnje u vezi. Osim OFDM-a, i MIMO (Multiple Input – Multiple Output) tehnologija doprinosi većim brzinama prenosa podataka jer omogućava korišćenje višestrukih nizova antena na baznim stanicama kako bi unapredila performanse veze.

 

Treba napomenuti i to da nisu sve LTE brzine iste kod svih pružalaca usluga. Tako, na primer, oni provajderi koji imaju veću dostupnost radio spektra mogu u praksi obezbediti znatno bržu mrežu od onih sa manjim spektrom. Takođe, 4G mreže ne funkcionišu na istim frekvencijama u svim zemljama pa se može desiti da mobilni uređaj ne bude kompatibilan sa mrežom određene države.

 

U današnje vreme (2015.) gotovo svi pametni telefoni već imaju 4G module u sebi i omogućavaju istinski mobilni broadband bez ograničenja. 4G mobilni ruteri, takođe, sada mogu pružiti potpunu primarnu konekciju korisnicima koji su je do sada obezbeđivali isključivo žičanim putem. 4G mreža otklanja potrebu za investiranjem u skupu opremu i dovođenjem optičkih kablova do udaljene lokacije – 4G mreža nudi isti kvalitet konekcije uz znatno niže investicione troškove.

 

Naravno, 4G mreža ne predstavlja kraj razvoja mobilnih mreža, naprotiv 5G tehnologija je već uveliko u razvojnoj fazi iako još nije definisana standardima. Očekuje se da će 5G tehnologija u potpunosti promeniti način na koji smo navikli da koristimo mobilne uređaje.

 

Geneko je, kao jedna od vodećih tehnoloških kompanija u regionu, svojim korisnicima već ponudio nekoliko proizvoda i rešenja koji primarno koriste 4G tehnologiju:

 

OZNAKA MODELA OPIS MODELA OPCIJE
GWR402HS-X LTE ruter, 1 Ethernet port, 1 RS-232 port Wi-Fi b/g/n
GWR462-2-X LTE ruter, 1 WAN port, 1 LAN port, 1 RS-232 port, 1 LCD Wi-Fi b/g/n
GWR462-5-X LTE ruter, 1 WAN port, 4 LAN portova, 1 RS-232 port, 1 LCD Wi-Fi b/g/n
GWR-A462-X LTE ruter, 1 ADSL port, 1 LAN port, 1 RS-232 port, 1 LCD Wi-Fi b/g/n
GWR-A462-4-X LTE ruter, 1 ADSL port, 4 LAN portova, 1 RS-232 port, 1 LCD Wi-Fi b/g/n

 

- X na kraju oznake modela označava 4G modul ugrađen u ruter. Dostupni su moduli više različitih proizvođača.

- LCD displej je namenjen za monitoring statusa rutera.

- LTE ruteri takođe podržavaju standard HSPA+ kao i ostale mobilne širokopojasne standarde za niže brzine prenosa.

- Svi navedeni modeli podržavaju dve SIM kartice

 

Svi pomenuti uređaji dolaze u paketu sa softverskim aplikacijama za upravljanje uređajima. Pojedinim uređajima je moguće upravljati i preko aplikacije za pametne mobilne telefone.

 

Za više informacija o tome kako da za svoje projekte iskoristite mobilnu mrežu poslednje generacije i izbegnete ulaganja u skupu žičanu infrastrukturu pozovite stručnjake Geneka ili pošaljite mail:

 

011/3340-178, 3340-591

gwrsales@geneko.rs

 

Saznajte više:

Copyright © Geneko 2024 | website by Urban dizajn