Voleo bih da budem na email listi
    3G tehnologija
POSLEDNJE VESTI

Snižena cena kase SuperCash Plus

Nabavite vrhunsku fiskalnu kasu SuperCash Plus za 180 € + PDV. Ovo je jedna od najpouzdanijih kasa na tržištu. Ne plaća se licenca za LPFR.

Geneko POS štampači GPP-60 i GPP-80

Geneko POS štampači za sva prodajna mesta koja koriste računar. Povezivanje preko USB-a, brzina štampe 100-160 mm/sec, automatsko sečenje papira...


 

Serija brzih industrijskih celularnih rutera Geneko GWRI

 

3G tehnologija

3G tehnologija predstavlja treću generaciju mobilne telekomunikacione tehnologije. U implementaciju je ušla poslednjih godina dvasesetog veka i određena je IMT-2000 standardom Međunarodne Telekomunikacione Unije.

 

U odnosu na svog prethodnika, 2G tehnologiju, 3G tehnologija je postavila osnove za daleko širi spektar usluga koji se može koristiti preko mobilnih mreža poput video poziva, video prenosa uživo, IPTV usluge i drugo. Ukratko, 3G tehnologija je donela na svet mobilni širokopojasni pristup internetu. 3G usluge do krajnjih korisnika stižu tako što se signal prenosi sa jedne na drugu baznu stanicu da bi na kraju ona bazna stanica koja je u tom trenutku najbliža korisniku isporučila željeni servis.

 

Naravno, kao i kod većine usluga koje stižu bežičnim putem, kvalitet 3G signala koji dopire do krajnjeg korisnika će umnogome zavisiti najpre od udaljenosti mobilnog predajnika a potom i od toga da li se korisnik nalazi na otvorenom prostoru ili unutar nekog objekta. Ukoliko se korisnik, na primer, nalazi unutar kuće u ruralnom području može se dogoditi da, iako njegova trenutna lokacija tehnički jeste pokrivena 3G signalom, on na svom uređaju nema nikakav 3G signal.

 

Brzine koje je moguće postići putem 3G mreže variraju i zavise od uslova eksploatacije tehnologije. Generalno, te brzine su više nego dovoljne da opravdaju razlog nastanka ove tehnologije, a to je omogućavanje bežične multimedijalne komunikacije.

 

Kao osnovna prednost 3G tehnologije se navodi izuzetno olakšana dostupnost servisa za koje je do nastanka ove tehnologije bilo neophodno obezbediti žičanu infrastrukturu do krajnje lokacije. U slučajevima kada se radi o lokacijama koje su na velikoj udaljenosti od postojeće žičane infrastrukture 3G tehnologija je donela značajne uštede. Bez nje, obezbeđivanje signala do udaljenih lokacija bi bio vremenski i troškovno izuzetno obiman i skup poduhvat.

 

3G tehnologija je trenutno najraširenija i daleko se najviše koristi od svih mobilnih tehnologija. Kao što je to bio slučaj sa prethodnom generacijom i 3G tehnologija je brzo napredovala kako bi korisnicima omogućila sve veće brzine prenosa podataka, te su tako nastale HSPA/HSPA+ (3.5G i 3.75G, odnosno High Speed Packet Access) varijacije 3G tehnologije koje omogućavaju značajno bržu vezu od uobičajene 3G konekcije.

 

Kapacitet prenosa podataka kod 3G tehnologije zavisi od toga da li se koristi UMTS ili HSPA/HSPA+ sistem bežičnog prenosa podataka:

 

  • UMTS: maksimalna brzina protoka je 384 Kbit/s u oba smera
     
  • HSPA (HSDPA/HSUPA): maksimalna teoretska brzina protoka je do 14,4 Mbit/s u downlinku i 5,76 Mbit/s u uplinku; u realnim uslovima eksploatacije ove brzine su niže za oko 50-60%
     
  • HSPA+: maksimalna teoretska brzina protoka je do 21 Mbit/s u downlinku i 5,76 Mbit/s u uplinku; u realnim uslovima eksploatacije ove brzine su niže za oko 50-60%

 

Geneko u svojoj ponudi ima veliki broj uređaja koji za komunikaciju primarno koriste 3G tehnologiju:

 

 

* Označeni modeli imaju verzije sa Wi-Fi opcijom  

 

Osim pomenutih uređaja i svi napredniji Geneko uređaji koji koriste 3G i 4G/LTE mobilne tehnologije imaju mogućnost pristupa i mobilnim mrežama koje koriste samo 2G tehnologiju.

 

Za svaki od navedenih uređaja Geneko obezbeđuje garanciju, tehničku dokumentaciju, kosrisničku podršku i rezervne delove.

 

Dodatne informacije možete dobiti putem telefona 011/3340-178, 3340-591 ili maila sales@geneko.rs.

Copyright © Geneko 2024 | website by Urban dizajn