Voleo bih da budem na email listi
    2G tehnologija
POSLEDNJE VESTI

Snižena cena kase SuperCash Plus

Nabavite vrhunsku fiskalnu kasu SuperCash Plus za 180 € + PDV. Ovo je jedna od najpouzdanijih kasa na tržištu. Ne plaća se licenca za LPFR.

Geneko POS štampači GPP-60 i GPP-80

Geneko POS štampači za sva prodajna mesta koja koriste računar. Povezivanje preko USB-a, brzina štampe 100-160 mm/sec, automatsko sečenje papira...


 

Serija brzih industrijskih celularnih rutera Geneko GWRI

 

2G tehnologija

2G tehnologija predstavlja drugu generaciju mobilne tehnologije za prenos zvuka, razmenu tekstualnih i multimedijalnih poruka i prenos podataka putem inteneta. U primenu je uvela digitalni signal koji je zamenio analogni što je značajno unapredilo dužinu trajanja baterije na uređajima i omogućilo zaštićenu komunikaciju.

 

2G tehnologija je trenutno najrasprostranjenija mobilna tehnologija u svetu. U odnosu na svog prethodnika (1G) omogućila je da jedna bazna stanica može u isto vreme opsluživati veći broj korisnika. Njena velika prednost je dostupnost usluge – gde god ima mobilnog signala biće i mogućnosti za njeno korišćenje. Naročito je podesna za korišćenje u ruralnim oblastima gde jednostavno ne postoji pokrivenost naprednijim mobilnim tehnologijama i tamo gde nisu zahtevane velike brzine prenosa podataka.

 

Nedostaci ove tehnologije se ogledaju u tome da se transfer podataka obavlja kao data call, te tako nije moguće istovremeno obavljati telefonski poziv i prenositi podatke. Ova tehnologija koristi širok spektar frekvencija u nižem i višem opsegu i povezivost u tom slučaju može zavisiti čak i od vremenskih uslova.

 

Kapacitet 2G tehnologije zavisi od toga da li se koristi GPRS ili EDGE sistem bežičnog prenosa podataka:

 

  • GPRS: maksimalna teoretska brzina protoka je 50 Kbit/s, koji je u realnim uslovima eksploatacije niži za oko 20%
     
  • EDGE: maksimalna teoretska brzina protoka je 438 Kbit/s, koji je u realnim uslovima eksploatacije niži za oko 50%, često i više od toga

 

Varijacije 2G tehnologije koje su usledile značajno su je unapredile – 2.5G (GPRS) i 2.75G (EDGE) su bile veliki korak do prelaska na 3G mobilnu tehnologiju.

 

2G tehnologija je inicijalno začeta 1991. godine u Finskoj i ostala je u upotrebi do današnjih dana.

 

Geneko u svom portfoliju ima proizvode koji primarno koriste 2G tehnologiju za prenos podataka i to:

 

MOBILNI RUTERI UREĐAJI ZA SAT. PRAĆENJE VOZILA FISKALNE KASE FISKALNI ŠTAMPAČI OSTALI UREĐAJI
GWR202 (GPRS) Fox Easy AVL SuperCash S FP 200 PJ Spark terminal
GWR-I202 (GPRS) Fox Basic AVL SuperCash Economic SuperCash S  
GWR252 (EDGE) Fox Lite AVL      
GWR-I252 (EDGE) Fox Advanced AVL      

 

Osim pomenutih uređaja i svi napredniji Geneko uređaji koji koriste 3G i 4G/LTE mobilne tehnologije imaju mogućnost pristupa i mobilnim mrežama koje koriste samo 2G tehnologiju.

 

Za svaki od navedenih uređaja Geneko obezbeđuje garanciju, tehničku dokumentaciju, kosrisničku podršku i rezervne delove.

 

Dodatne informacije možete dobiti putem telefona 011/3340-591 ili maila sales@geneko.rs.

Copyright © Geneko 2024 | website by Urban dizajn